З Днем Учителя!

04.10.2024

Шановні колеги!
Коли дерева одягають різнокольорове розмаїття, а осінній приморозок плете мереживо на квітах, приходить день: мить урочистої відзнаки Вашої кропіткої праці – День учителя.
І хоча осінь для вчителя – це початок нового життя, вона все одно пробуджує ностальгічні почуття, спонукає до філософських роздумів, які, переплітаючись із спогадами, створюють неповторні картини учительського буття.
У цю чарівну, сповнену хвилювань пору я щиро вітаю Вас з нашим професійним святом! З глибокою повагою і вдячністю за Ваше служіння найвищій справі – навчанню та вихованню майбутнього нашої держави.
Чим більше років за плечима, тим переконливіше звучить думка, що вчитель – це покликання. Дивлячись на молодих учителів, натхненних, енергійних, не можна не захоплюватися, бо прийняти виклики сьогодення й піти працювати в школу може далеко не кожен молодий спеціаліст. Як і не кожен учитель досвідченого покоління може навчитися бути гнучким, креативним і готовим до змін. Час перевіряє на випадковість – і Справжніми Учителями стають унікальні, розумні, творчі, інтелігентні, ерудовані, толерантні, наділені особливими якостями, найважливішою серед яких є вміння любити. Любити чужих дітей, любити свою роботу, любити вчитися, любити себе й життя.
Справжній учитель – не просто транслятор знань, він трохи психолог і трохи актор, трохи тато з мамою, а в цілому, якщо можна так сказати, скульптор особистості. І хоч нинішніх дітей називають «цифровим поколінням», жоден гаджет, як показує досвід, не здатен замінити живого спілкування з учителем, не дає тих емоцій, які живлять дитячу душу.
Тому, що б там не говорили, усі, хто переступає поріг школи, щоб залишити в ній частину себе, заслуговують на добре слово напередодні Дня вчителя.Щиро вітаю колег і всіх причетних до вчительської професії зі святом, бажаю домашнього затишку й добробуту, здібних і вдячних учнів та мудрих батьків, невичерпної енергії, творчого натхнення.
Сійте розумне, добре і вічне із добрих рук, ласкавих очей, щирих сердець. І нехай добре вродить наша освітянська нива добротою і вдячністю ваших вихованців. Хай витрачений час і сили повернуться до вас повагою та любов’ю учнів, а всі надії й сподівання стануть реальністю.
Усім нам міцного здоров’я, миру й віри в те, що добірні зерна добра, людяності, знань, які ми з вами щедро сіяли, проростуть і дадуть гарний урожай у майбутньому.
З Днем Учителя!