На порозі нового навчального року…

01.09.2024

На порозі нового навчального року…
Крокуючи у новий навчальний рік, кожний освітянин обов’язково відчуває приємне хвилювання, обмірковує свіжі ідеї та аналізує попередній досвід. Так чи інакше, ми повертаємось до роздумів про майбутнє освіти, її якість та шляхи розвитку.
Цього року до першого класу нашого ліцею подано близько 104 заяви. Цьогорічні першокласники закінчать школу у 2036 році...
Яким буде світ, коли ці діти стануть випускниками? До чого вони повинні бути готовими? До чого мають бути готові вчителі? До всього… А в першу чергу, до того, що світ динамічний, турбулентний і змінюється постійно й швидко. Трансформація школи, перехід на рейки майбутнього залежить від згуртованості і розуміння ключових гравців освітньої галузі: вчителів-практиків, батьків, громади, дітей. Переконана, що шлях до якісної освіти лежить через два важливі чинники – розвинену інфраструктуру навчального закладу, де дітям комфортно та приємно навчатись, а вчителю працювати; та вмотивованих вчителів. Учителів, які наповнюють серце дитини добром, годують молоду людину ідеалами та великою любов’ю до своєї Батьківщини, ті, які не стоять на місці, не стоять серед пітьми, а йдуть вперед, – це і є справжні флагмани української школи в її осучасненому форматі.
Життя прекрасне, коли ти щасливий, та набагато краще, коли інші щасливі завдяки нам: у сім’ї, в ліцеї, в громаді…
На порозі нового навчального року хочу побажати вам , шановні колеги, учням та їхнім батькам наснаги для нових звершень, відчуття повноти і неповторності життя, невичерпних творчих сил, натхнення та прагнення змінювати своє життя і долю своєї країни на краще. Нехай вас оточують повага і любов, доброзичливість і милосердя, життєрадісність і подяка! Вітаю з початком нового навчального року!